BME ÉPK HK
epitesz.bme.hu

Baross Gábor Kollégium

A Közlekedésmérnöki Kar kollégistáinak nagy része itt lakik, de az elmúlt években rendszerint építészek is helyet kaptak itt. Az Egyetemtől pár percre, Budán a Bartók Béla úton található ez a nagy múlttal rendelkező épület. A Baross Gábor Kollégium előtt található a Gárdonyi tér, ahol többek között megáll a 47-es, 48-as, 49-es, 56-os villamos, illetve az épülethez közel a 7-es busz, továbbá a Szent Gellért tér és Móricz Zsigmond körtér is közel található, így a 4-es metróval és arról átszállva is nagyon sok hely gyorsan és könnyedén elérhető.

Szobák

Különböző férőhelyű szobák vannak, a kettőtől a négyágyasig. Minden szobában mosdó, hűtőszekrény, emeletenként és szárnyanként konyha és vizesblokk van. Minden szobában Internet csatlakozási pont található.

 

Közösségi helyiségek

A sportolási lehetőségek adottak, van ping-pong terem, Cardio terem és található az épületben egy igen jól felszerelt konditerem is.

Az épület két szárnyában egy-egy tanuló helyezkedik el, ahol nyugalomban lehet készülni a ZH-kra, vizsgákra. A kollégium mögött található egy egészen nagy zöld terület, a kollégium kertje, melyet a bent lakó kollégisták este 10-ig szabadon használhatnak.   

 

Közösségi élet

Nem elhanyagolható előnye a kollégiumnak, hogy az alagsorban üzemel a HaBár® Szórakoztató és Élménycentrum, így ha Baross-os leszel, biztosan sok nehéz napod fog itt végződni egy kedves, baráti társaságban. A kollégiumban igazi kis családi légkör uralkodik, mindig jó a közösség, amelyet az Öntevékeny körök és a rendezvények is tükröznek.

Egyéb hasznos információk

Havi kollégiumi térítési díj 3 és 4 fős szobákban államilag támogatottak számára 9320 Ft, önköltséges hallgatók számára 20970 Ft, két ágyas szobában államilag támogatottak számára 11650 Ft, önköltséges hallgatók számára 23300 Ft.

Elsőféléves hallgatók rendszerint nem kerülnek ebbe a kollégiumba.