BME ÉPK HK
epitesz.bme.hu

Bursa Hungarica

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási tanulmányainak támogatása. A pályázatot a lakóhelyhez tartozó önkormányzat hirdeti meg, amennyiben az részt vesz az ösztöndíjrendszerben partnerként. A pályázás feltételeit és a kapcsolódó fontos időpontokat minden illetékes települési önkormányzat és az Egyetem is közreadja. Lakóhelytől függően postai úton vagy az EPER-Bursa internetes pályázási rendszerben kell a pályázatot leadni, melyet a bírálás követ.

A beérkezett pályázatokat az illetékes települési önkormányzat bírálja el, a pályázó a döntés eredménye ellen fellebbezéssel nem élhet. Lakóhelytől függően az önkormányzatok különböző további feltételeket szabhatnak ki. A települési önkormányzat az eredményről és annak indoklásáról az EPER-Bursa rendszeren keresztül vagy postai úton értesíti a pályázókat.) Az elnyert tízhavi támogatás fele-fele arányban intézményi és önkormányzati ösztöndíjrészből tevődik össze. A havi összegek folyósítása az intézmény feladata.

További részletekkel kapcsolatban látogassatok el a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság oldalára: https://hszi.bme.hu/juttatasok/osztondijak/bursa/