BME ÉPK HK
epitesz.bme.hu

Athens program

A programról

Az ATHENS Network Európa 15 vezető műszaki egyetemét összekötő szervezet, amely tevékenységét 1997-ben kezdte meg. Fő tevékenysége az évente 2 alkalommal (március, november) megrendezett 7 napos intenzív szakmai kurzus (összesen 30 óra, 1 kredit pont). A kurzusokat a résztvevő egyetemek professzorai hirdetik meg, a hallgatóság a hálózat tagjaiból toborzódik. Évente körülbelül. 150 képzés indul közel, 5000 tanulóval. Az előadások nyelve angol, francia és spanyol.

Miért ajánljuk

Érdemes lehet megfontolni az ATHENS program lehetőségét azoknak, akik érdeklődnek egy külföldi félév teljesítése iránt, az Erasmus+ ösztöndíj keretében, és szeretnék előzetesen meglátogatni a kiszemelt intézményt, vagy csak kipróbálnák magukat egy idegen környezetben. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy megismerhesd az ottani kultúrát, mialatt az érdeklődési körödnek megfelelő témában hallgatsz előadásokat. Lehetőséged nyílik külföldi kapcsolatok kiépítésére és új barátok szerzésére is.

Városok ahova eljuthatsz

Thessalonik, Bukarest, Bécs, Prága, Delft, Lisszabon, Isztambul, Leuven, Trondheim, Párizs, Milánó, München, Madrid és Varsó.

Jelentkezés

A következő megpályázható időszak: várhatóan 2021. március 13-20.

Jelentkezési határidő: a későbbiekben kerül kihirdetésre

A jelentkezési felületet az alábbi linken érhető el: https://register.athensnetwork.eu/ 

Leadandó dokumentumok

  • kitöltött és aláírt jelentkezési lap és student commitment,
  • szakmai önéletrajz a kurzus nyelvén,
  • egy darab oktatói ajánlólevél magyar nyelven,
  • az emailben nyilatkozat arról, hogy kari szállástámogatást igényel-e (csak VIK, KJK, TTK esetében).

Pályázatban résztvevő partneregyetemek

Az alábbi linkeken elérhetitek a  pályázatban résztvevő egyetemek honlapját, további információkért javasoljuk ezek felkeresését:

Elérhetőségek, tájékozódási lehetőségek

2016 januárjától a BME ATHENS koordinátora Pivarcsiné Fekete Dóra (fekete.dora@mail.bme.hu) nemzetközi koordinátor, a Rektori Kabinet Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság munkatársa, további kérdések esetén forduljatok hozzá bizalommal. Az alábbi linkekre kattintva további információt szerezhettek:

Angol nyelvű részletes leírás a programon való részvételről

ATHENS hivatalos weboldala

NKI ATHENS tájékoztató oldala

NKI Pályázat ATHENS részképzésre kimenő hallgatóknak

Angol nyelvű "Student Commitment"