BME ÉPK HK
epitesz.bme.hu

Bercsényi Gödör Klub

A Bercsényi Gödör Klub igen komoly múltra tekint vissza. Az „anyaépület” kollégiummá válása, azaz 1963 óta számos szórakoztató és kulturális eseménynek adott otthont. Innen indult Koncz Zsuzsa, az Illés zenekar, a Sebő együttes, majd később az Európa Kiadó is. A hajdani Bercsényi Klub a legendás, pezsgő kollégiumi élet szerves része volt, erről tanúskodnak idősebb generációk visszaemlékezései.

Az itt tevékenykedő szervezőgárda az évtizedek során többször újjáalakult, illetve kicserélődött. Jelenlegi felállásunkban 2010 ősze óta működünk.

Feladatunk és célunk, hogy olyan helyet biztosítsunk hallgatótársaink számára, ahol egyetemi éveik alatt (és remélhetőleg utána is) találkozhatnak és együtt szórakozhatnak valahai tankörtársaikkal, barátaikkal, akikkel egyetemi elfoglaltságaik már nem kötik össze őket. Helyszín és infrastruktúra biztosításával segítjük minden kari rendezvényünket, a Gólyahéttől az Építész Kari Napokig. Nyitottak vagyunk emellett külsős események befogadására és megszervezésére is, nem célunk a zárt közeg látszatának fenntartása.

Jelenleg heti egy alkalommal, csütörtök esténként nyitunk, de rövidtávú céljaink között szerepel, hogy rendszeres bulijaink mellett gyakoribb nyitással várhassunk Benneteket kocsmaként, meccsnézéssel egybekötött sörözésre. A hangulatról rezidens dj-nk gondoskodik, de igény szerint lehetőséget biztosítunk feltörekvő lemezlovasoknak, meghívott előadóknak is. Többszöri kísérletet tettünk élőzenei koncertek befogadására is, ám a hely alaprajzi és akusztikai adottságai nem biztosítanak ehhez megfelelő feltételeket. Minden bulinknak témát adunk, amely gyakran meghatározza az adott buli vizuális arculatát, valamint a zenei kínálatot is.

Csapatunk 20-30 aktív tagból áll, elsőévestől az „öt plusszosig” mindenki megtalálható nálunk. Mi vagyunk az a kari öntevékeny kör, amelynek közössége a legtöbb időt tölti együtt a K-épület falain kívül. Heti rendszerességű gyűléseink, illetve nyitásaink mellet gyakran járunk csapatépítő hétvégékre, programokra a paintballozástól a színházi előadásokig, de stoppoltunk már közösen a horvát tengerpartra is, és persze igyekszünk egymást tanulmányilag is segíteni. A hamar hagyománnyá vált „Gödör Fesztivál” keretében minden félév végén felújítunk, létrehozunk valamit, amivel emelni tudjuk a hely, illetve szolgáltatásaink színvonalát, a pultunktól a raktárunkig. Tevékenységünk igen összetett és felelősségteljes, nem csak a pultban való kiszolgálásról és a zárás utáni takarításról szól.  Ha szeretnél többet megtudni rólunk, szívesen lennél remek csapatunk része, esetleg vannak ötleteid, amelyekkel hozzájárulnál klubunk előrelépéséhez, akkor gyere el tagtoborzónkra, melyet minden év októberében tartunk.

A Körről, a Kör tevékenységéről, bulikról a facebook és instagram oldalunkon találhattok képeket 2012-től egészen napjainkig.