BME ÉPK HK
epitesz.bme.hu

Tantárgyfelvétel 2022/23 tavasz

2023. január 31. kedd

Kedves Hallgatók!


Szeretnélek Titeket tájékoztatni, hogy a 2022/23 tavaszi féléves előzetes tárgyfelvételi időszak 2023. február 7-én kezdődik.

Csak abban az esetben tudtok tantárgyat felvenni, ha nincsen sem tanulmányi, sem kollégiumi lejárt határidejű díjtartozásotok, illetve, ha már beállítottátok a státuszotokat aktív félévre. Természetesen ezt követően még van lehetőségetek változtatni a státuszotokon, de tantárgyat csak akkor tudtok felvenni a Neptunban, ha már bejelentkeztetek.

Kedvezményes tárgyfelvételre lehetőségük nyílik a jobb eredményt elért hallgatóknak. Ennek a feltétele a Kari Tanulmányi Bizottság döntése alapján a legalább 3,7-es halmozott (kumulált) súlyozott tanulmányi átlag elérése. Ez a következő módon kerül számításra az eddigi tanulmányaitok alatt megszerzett összes kredit alapján.

súlyozott átlag = ∑(megszerzett kreditpont*osztályzat) / ∑(megszerzett kreditpont)  

Kedvezményes tárgyfelvételre jogosultak továbbá azok, akik kitöltötték az előző félévi OHV kérdőíveket. Az Információ >>Lekérdezések/Információ menüpontban található "OHV_kérdőíveim_száma" lekérdezéssel tudjátok ellenőrizni, hogy minden számotokra kitölthető kérdőívet kitöltöttetek-e.

A kedvezményes tantárgyfelvételre jogosult hallgatókat a KTH előzetesen (általában a tárgyfelvétel vagy az azt megelőző napon) Neptun üzenetben értesíti.

A fentiek értelmében az előzetes tárgyfelvétel menetrendje a következő:
12:00-15:00 - kedvezményes tárgyfelvétel tanulmányi alapon
16:00-17:50 - kedvezményes tárgyfelvétel OHV alapján + akiknek a 2022/23/1 félévi tanulmányi státusza passzív volt
18:00-tól - normál előzetes tárgyfelvétel
Az előzetes tárgyfelvételi időszak 2023. február 17. 23.59-ig tart.

A tárgyfelvétel véglegesítési időszaka 2023. február 20. 18 órától 2023. február 23. éjfélig tart (regisztrációs időszak).

A bejelentkezésről, tárgyfelvételről és az aktuális kérvényekről további információkat a KTH hírlevelében olvashattok.

Kérdés esetén keressetek minket bátran az oktatas@epiteszhk.hu címen!