BME ÉPK HK
epitesz.bme.hu

Önköltséggel és költségtérítéssel kapcsolatos kérvények

2021. október 4. hétfő

Kedves Hallgatók!

Sziasztok!
 
Emlékeztetni szeretnélek Titeket az önköltséggel/költségtérítéssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókról. A költségtérítés/önköltség összege két részletből tevődik össze. Az első részlet az alapdíj, amely egy fix összeg, a második részletet pedig a felvett kreditek (pontosabban azok száma) alapján írják ki. A hatályos egyetemi szabályzatok alapján az alapdíjból nem adható csökkentés. A költségtérítés/önköltség csökkentés kérvényekkel a kreditek után kirótt díjat tudjátok csökkenteni, viszont azt akár jelentős százalékban.  
 

Az alábbi költségtérítés/önköltség csökkentéssel kapcsolatos kérvények kerültek kiírásra a Neptun-rendszerben:

  • 101/1 Kérelem önköltségi díj részletfizetésére és/vagy befizetési határidejének módosítására kérvény, melynek leadási határideje október 4. 23:59
  • 010  Önköltség mérséklési kérelem kérvény, melynek leadási határideje október 4. 23:59.
010  Önköltség mérséklési kérelem kérvény leadása egyébként nem bonyolult, csupán a megfelelő indoklással kell ellátni, amelyben célszerű jeleznetek, hogy milyen alapon kérvényezitek a csökkentést. 
  • Kedvezmény csak tanulmányi és szociális alapon adható, közösségi alapon nem.
  • Tanulmányokon túlmutató szakmai tevékenység beszámítható a pontszámításba.

Érdemes tudni, hogy a csökkentés, valamint a módosított határidő párhuzamosan is kérvényezhető.  A kérelmekkel kapcsolatos egyéb kérdéseitek az elnok@epiteszhk.hu email címen tehetitek fel.

--