Kari Rendezvények

Szakmai Napok

Az őszi félév első Kari rendezvénye az Építész Szakmai Napok. A három napos rendezvény során rengeteg előadás kerül megrendezésre neves szakmai előadókkal, számos bejárás kerül megszervezésre, ahol betekinthetünk Budapest építészetileg legnevezetesebb helyszíneinek kulisszái mögé. Szerencsére egyre több hallgató látogat el évról évre erre a friss rendezvényre, aminek végső lezárása természetesen egy fergetes Gödör buli.

Gólyabál

A hagyományokhoz híven minden évben megrendezésre kerül legnívósabb Kari rendezvényünk, a Gólyabál, hozzávetőlegesen 600 fő részvételével. Az elsőéveseken kívül oktatók, felsőbbéves építészek és meghívott vendégek is részt vesznek az eseményen. Az este a Gólyatáncokat követően neves zenekarok fellépésével folytatódik.

Sítábor

A téli sportok kedvelőinek januárban megrendezésre kerül a Sítábor melyen közel 200-an vesznek részt évente. Az egy hetes tábornak minden alkalommal egy közkedvelt síterep ad helyszínt, ahol a sportoláson kívül különböző programokkal és esti bulikkal készülnek a szervezők.

Jegesest

A tél másik, több Kar által szervezett rendezvénye a Jegesest.  Bulival egybekötött éjszakai korcsolyázás, ahol minden télen legalább 3000 ember tölti meg a Városligeti Műjégpályát.

Építész Napok

A tavaszi félév legnagyobb rendezvénye a 3 napos Építész Napok, nagyjából 300 fő részvételével, melynek a Bercsényi Kollégium ad helyszínt. Napközben a szórakoztató programok mellett szakmai programok is színesítik a rendezvényt, majd délutántól kezdetét veszik a vetélkedők ahol a különböző induló csapatok küzdenek meg egymással, ezt követően az este bulival folytatódik, ahol a jó hangulatról ismert fellépők gondoskodnak.

X1,2

Hagyományosan az elsőéves hallgatók rendezik minden évben az X1,2 elnevezésű bulit, melynek célja hogy az első és másodévesek egy közös, nekik dedikált estén megismerjék egymást. A rendezvény ma már több, mint 500 látogatót vonz, így híre eljutott más karokra is, ahonnan ugyancsak szívesen jönnek látogatóba.

Ballagás

A tavaszi félév utolsó rendezvénye a végzősök számára megrendezésre kerülő Ballagás. A Ballagási menet során a végzós halglatók végigmennek a hosszú évek alatt megismert Tanszékeken, majd ennek végeztével balalgási vacsorán búcsúzhatnak el oktatóiktól és hallgatótársaiktól. Az estét az InvenTOROK kör Gyűrűavató Szakestélye zárja a K210-es teremben.

Kari Tábor

A közéletileg aktív hallgatók számára minden nyáron megrendezzük a Kari Tábort, melyen mostanra már több mint 100 hallgató vesznek részt. A rövid nyaralás a Műegyetem balatonlellei táborában kerül megrendezésre. A három nap alatt a Balaton partja mellet pihenhetjük ki közösen a félév fáradalmait változatos programokkal egybekötve.