Új, 7 féléves BSc képzés - átjelentkezés

Új, 7 féléves BSc képzés - átjelentkezés

A 2017/18-as tanévtől kezdve a törvényi kötelezettségeknek megfelelően az építészmérnöki alapképzés 8-ról 7 félévre rövidül.
Kari Átvételi Szabályzat szerint az új, rövidebb képzésre bármely legalább egy elvégzett aktív félévvel rendelkező hallgató átjelentkezhet.

A "régi" BSc-n tanulóknak szinte minden esetben megéri az átjelentkezés, ugyanis

  • az új képzésen egy félévvel rövidebb a képzési idő,
  • az MSc képzés a 2017/18-as tanévtől kezdve egy félévvel hosszabb, 4 féléves,
  • az új képzés mintatanterve az első 5 félévben megegyezik az osztatlan és a 8 féléves BSc képzésével, a későbbi félévek tárgyai pedig mind szerepelnek a régi BSc tárgyai között is, így minden korábban elvégzett kötelező vagy kötelezően választható tárgy akkreditálása lehetséges,
  • az új képzés mintatantervének kötelezően választható tárgycsomagja nagyobb szabadságot ad az épületszerkezettani, tartószerkezeti és épületgépészeti tárgyak tekintetében,
  • az átvétel folyamata egyszerű és nem igényel nagy időráfordítást.

Az átjelentkezés kérvényezéséhez egyszerűen csak a 011 Átvételi kérelem c. Neptun kérvényt kell leadni, és ahhoz a kérvényben leírt módon kitöltött tágyátvezetési kérelemről szóló táblázatot csatolni.

Az átvételi kérvényt a zökkenőmentes ügyintézés érdekében mindenképpen ajánlott 2018. január 15-ig leadni, a végső leadási határidő pedig 2018. január 30.
A leadás részleteiről bővebben a KTH honlapján a 011-es kérvénynél olvashattok. 

Az új képzés mintatantervételőtanulmányi rendjét és a kötelezően választható tárgyak listáját megtalálhatjátok a kari honlapon.

Amnnyiben kérdésetek merül fel a képzéssel, az átjelentkezés folyamatával, tárgyakkreditációval kapcsolatban, vagy csak nem vagytok biztosak benne, hogy tényleg megéri-e átjelentkezni, keressétek bátran a HK Oktatási referensét, Filep Richárdot az oktatas@epiteszhk.bme.hu címen!