Közösségi ösztöndíjak ütemezésének változása - 2017/18 ősz

Közösségi ösztöndíjak ütemezésének változása - 2017/18 ősz

Szeretnénk tájákoztatni Titeket a közösségi tevékenységek ösztönzése céljából kiírt pályázatokkal kapcsolatos alapvető változásokról.

A jelenlegi rendszerben a pályázatokat vélév végén szükséges benyújtani, és mindig a következő félév elején kerül kifizetésre az ösztöndíj. Azonban csak aktív státuszú hallgatók számára utalható ki az ösztöndíj, ezáltal a passzív státuszú hallgatók elesnek a közösségi tevékenységük jutalmazásától.

Az új rendszerben minden, közösségi tevékenységet folytató hallgató megkapja ösztöndíját a félév utolsó kifizetési időpontjában, ezáltal nem befolyásolja a tevékenység jutalmazását a következő félév státusza. Az új ütemezés további előnye a kollégiumi közösségi pontokok korábbi kihirdetésének lehetősége. Az átállás egyetlen hátránya a gazdasági év és a tanulmányi félévek közötti eltérés, ugyanis a normatívát naptári év végéig szükséges szétosztani, azaz az őszi félévben a vizsgált időszak vége a szorgalmi időszakot nem fedi le teljesen. Ezeket a tevékenységeket a tavaszi féléves pályázat során van lehetőség értékelni. A tavaszi félév esetében a teljes szorgalmi időszak lefedhető lesz.

Az átállást a Kancellária nyomatékos kérésére kell minél előbb megvalósítani, ezért az alábbi pályázázatok leadásának határideje 2017. november 17. (péntek) 23:59.:

  • Kari közösségi ösztöndíj pályázat
  • Kari Rendezvényszervezői ösztöndíj pályázat
  • Hallgatói Gazdasági Bizottság ösztöndíj pályázat
  • Senior kör ösztöndíj pályázat
  • Közéleti ösztöndíj pályázat

A pályázatok leadásához szükséges sablonokat és leadási felületeket ezen az oldalon megtalálhatjátok.

A pályázatokkal kapcsolatok kérdéseiteket a juttatas@epiteszhk.bme.hu e-mail címen tehetitek fel.