Új diplomaszabályzat az osztatlan képzésen

Új diplomaszabályzat az osztatlan képzésen
A Kari Tanács elfogadta az osztatlan képzés diplomaszabályzatának módosítását. Az új szabályzatot megtaláljátok itt jobb oldalon a mellékleteknél.
 
A módosításra elsősorban azért volt szükség, mert a TVSZ szerint most már a Diplomatervezés tárgynak is mindenképp jeggyel kell végződnie, nálunk viszont csak aláírást kellett szerezni. Ezzel párhuzamosan az oktatókkal együtt dolgozva próbáltunk reálisabb követelményeket meghatározni és csökkenteni a kötelező munkamennyiséget. A diplomabizottságok is átalakultak, csökkent a méretük. A tanszékeknek ezentúl kötelező témákat kiírniuk, amik közül választani lehet, illetve aki szeretne, az továbbra is választhat saját egyedi témát. A szakágak is változtak, egy olyan rendszert alakítottunk ki, ahol mindenkinek egy kiemelt szakágat kell választania, amivel részletesebben szeretne foglalkozni, a többi szakág kötelező munkamennyiségét pedig lecsökkentettük.
 
Fontos változás még, hogy ezentúl a zárószigorlatok nélkül is fel lehet venni a diplomatervezést, tehát ha úgy alakul, akkor elég a diplomafélév közben teljesíteni a zárószigorlatokat. Erre egészen a záróvizsga-jelentkezésig van lehetőség.
 
A változások már idén ősszel is életbe lépnek, kivéve a tanszékek témakiírásait, hiszen ezeknek a szabályzat elfogadása előtt kellett volna megszületniük. Tehát ősszel még mindenkinek önállóan kell témát választani, de ettől eltekintve az új szabályzat hatályos.