Felsőoktatási Mentorhálózat - HÖOK mentorpályázat - 2017/18 tanév

Felsőoktatási Mentorhálózat - HÖOK mentorpályázat - 2017/18 tanév

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2017/2018-as tanévre.

A HÖOK Mentorprogram egy olyan, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) által támogatott esélyegyenlőségi program, mely az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban.

A jelentkezési felület itt érhető el: http://bit.ly/mentorjelentkezes2017

Felvételi kritériumok:

 • Szóbeli meghallgatáson való részvétel. A felvételire egy rövid kiadványból készülhettek fel, amelyet az alábbi linken érhettek el: http://bit.ly/mentorfelvetelikiadvany2017
 • Mentornak jelentkezhet minden olyan, nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (alapképzés, mesterképzés, egységes osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés) a 2017/2018-as tanévben.
 • A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételin maximum pontszámot érnek el, akkor 2017. június 30. és július 3-a között részt vesznek a Mentorprogram által Balatonlellére szervezett Mentor Táborban; ahol a szállást, étkezést és képzést a Program biztosítja számukra, de az utazás költségei a jelentkező mentorokat terheli.
 • A mentornak jelentkező hallgatók a júliusi Mentor Táborban való részvételről - a mentor felvételi lezárta után - június elején kapnak értesítőt e-mailben - a jelentkezésükkor megadott e-mail címre (javasoljuk gmail-es cím megadását). A Mentor Táborban való részvétel automatikusan nem jelent felvételt a HÖOK Mentorprogramba, mint mentor. A felvételi végleges eredményéről augusztus elején értesülnek a jelentkezők.
 • A mentorok tevékenységükért díjazásban részesülnek, amennyiben vállalt feladataikat teljesítik.
 • A mentorjelentkezőnek a mentori feladat teljes ideje alatt aktív hallgatónak kell lennie.
 • A mentor feladata:
  • A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról és ösztöndíjakról. A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat a segítség nélküli egyetemi életre.
  • Egy mentor több hallgatót is segíthet.
  • A felvételt nyert hallgatók 10 hónapra- egy tanévre - vállalják mentori tevékenységüket.
  • A mentorok vállalják, hogy megbízásuk idején folyamatosan kapcsolatot tartanak a mentoráltjukkal/mentoráltjaikkal, régió és/vagy intézményi koordinátorukkal; és a munkájukhoz tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesítik, munkájukról írásbeli beszámolót készítenek.

A végleges felvételi döntésről augusztusban kaptok értesítést e-mailben. (2017. június 1-e után a felvételi sikertelenségéről vagy a Mentor Táborba való meghívásról küldünk e‑mailt.)

A jelentkezésről minden jelentkező visszaigazoló e-mailt kap, a jelentkezést követően. A rendszer olykor spam, levélszemét kategóriába sorolja a visszaigazoló e-mailt. Amennyiben egy órán belül nem érkezik meg a visszaigazoló levél, javasoljuk a spam levelek mappa megtekintését is.

Részletesebb leírásért látogassatok el a HÖOK honlapjára: http://mentor.hook.hu/mentor-fooldal/25-fooldal/153/jelentkezesi-felhivas-mentori-tevekenysegre-a-2017-2018-as-tanevre

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, az alábbi elérhetőségen jelezzétek: kiss.edina@hook.hu

Légy te is mentor!