Első éves kollégiumi elhelyezés 2016/17 ősz EREDMÉNY

Első éves kollégiumi elhelyezés 2016/17 ősz EREDMÉNY

Az első évesek őszi kollégiumi elhelyezésével kapcsolatban oldalt található a felvételi kiírás.

Kollégiumi pályázat leadási határideje: augusztus 12. (péntek) 23:59

Szociális pályázat leadási határideje: augusztus 12. (péntek) 23:59

Eredmény: auguszus 19.

 

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hol kell leadni a kollégiumi felvételi pályázatot?

A pályázatot a KEFIR rendszerben kell leadni. Ahhoz hogy ide be tudj lépni, szükséged lesz címtáras azonosítóra.

Milyen papírokkal kell igazolnom a felvételi pontszámomat?

A felvételi pontszámot nem kell igazolni, csak megadni az űrlapon. Az adatok ellenőrzésére később, központilag kerül sor, ezért mindenképp valós adatot adj meg.

Hol kell leadni a szociális pályázatot?

A szociális pályázatot az Egységes Szociális Rendszerben (ESZR) kellleadni. Minden, ehhez a pályázathoz kapcsolódó kérdéssel a HK juttatás-térítési renferensét keressétek a juttatas@epiteszhk.bme.hu címen.

Azt írja a KEFIR, hogy hiányos az adatlapom, ezért nem tudom elkezdeni a pályázatot. Miért?

Leggyakrabban akkor fordul ez elő, ha nem töltöttél még fel igazolványképet, vagy a feltöltött kép minősége nem megfelelő. Továbbá ellenőrizd, hogy minden mező ki van-e töltve az adatlapodon.

Mitől függ, hogy melyik kollégiumba kerülök?

A pályázati űrlap kitöltésekor meg kell adni a prioritási sorrendet,  azaz hogy melyik kollégiumban szeretnél lakni. Meghatározott számú férőhely van mindkét kollégiumban, így a pontszám (szociális vagy felvételi) alapján kialakuló sorrendben kerülnek be a hallgatók a kollégiumokba.

Mennyi pontszámra van szükség a bejutáshoz?

Erre a kérdésre pontos válasz nem adható, minden évben változik. Szociális alapon ugyanakkor csak pozitív pontszámmal lehet bejutni, a 0-nál nem nagyobb szociális pontszámú hallgató csak felvételi pontszám alapján kerülhet be.

Mikor lesz eredmény és hol?

Eredmény augusztus 18-án kerül kihirdetésre itt, a HK honlapján (ezt kell figyelni, ez a hivatalos hírcsatorna, a többi fórum csak másodlagos), illetve értesítünk benneteket a levelező listákon, a HK facebook oldalán, illetve a facebook évfolyamcsoportokban is.

Erre sajnos nem tud korábban sor kerülni a felvételi eredmények kései kiderülése miatt.

Van lehetőség szobatársat választani?

Igen, van. Azeredmény a Gólyatábor előtt derül ki, így táborban már tudsz keresni magadnak jövendőbeli szobatársat. Amint tudod, nem kell mást tenned, mint írni a kollegium@epiteszhk.bme.hu címre. Ebben az esetben elég egyikőtöknek írnia.