Hallgatói Gazdasági Bizottság

Tisztelt Leendő Partnerünk!

Örömmel mutatom be Önnek az BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet Hallgatói Gazdasági Bizottság kiadványát, melynek célja bemutatni az építészhallgatók támogatásának lehetséges módjait, hogy ők szakmájukat még közelebbről megismerve kezdhessék el diploma utáni pályájukat.

A Hallgatói Gazdasági Bizottságot 2015-ben alapította a Hallgatói Képviselet azzal a céllal, hogy új szakmai partnereket találjon a hallgatói rendezvények, öntevékeny csoportok, projektek és kezdeményezések támogatására. A Bizottság munkájának köszönhetően számos kölcsönösen eredményes kapcsolat alakult ki a kari hallgatók és a Képviselet, illetve támogatóink között. Rendszeres és kiemelt támogatóink közé tartoznak olyan neves vállalatok, mint a Bachl Kft., Kingspan, a Market Építő Zrt, a Velux Hungária Kft., a Wienerberger és a Xella.

E kiadvány rövid ismertetői által megismerheti az általunk és hallgatótársaink által rendezett fontosabb eseményeket, melyek évről évre a kari közélet legfontosabb elemeit képezik és több száz érdeklődőt mozgatnak meg. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy támogató partnereink ezen rendezvények során méltó lehetőséget kapjanak a bemutatkozáshoz és megfelelő módon csatlakozhassanak a programokhoz.

Tapasztalatunk, hogy a továbbiakban bemutatott rendezvények során a résztvevő építészhallgatók igen nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel fogadják partnereinket, akik számára a legkülönbfélébb lehetőségeket tudjuk biztosítani a megjelenéshez.

Kérem, ismerje meg a támogatási lehetőségek különböző módjait, melyeket az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat civil szervezeteinek segítségével közvetítünk a hallgatótársaink számára.

Bízom benne, hogy hamarosan Önt is támogató partnereink között üdvözölhetjük.

Macsek Kata

Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet

elnök

A Hallgatói Gazdasági Bizottság, amely a Hallgatói Képviselet egyik testülete, 2015 óta céljának tekinti az építőipari cégek és az építész hallgatók közötti kapcsolat kialakítását rendezvényeink által.

Kari rendezvényeink keretein belül igyekszünk a támogató cégeknek minél szélesebb körű és változatosabb megjelenést biztosítani. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók az egyetemi éveik alatt az előadásokon és a gyakorlatokon túlmutató többlettudást szerezhessenek, akár szakmai bemutatók által, vagy a tanulmányaink során tanult építőanyagok közelebbi megismerésével. Már a Gólyatábor alkalmával megkezdődhet ez a fajta ismerkedés, 2016-ban például a Velux hozott játékokat a friss hallgatóknak a táborba. A támogatói cégek meg tudnak mutatkozni mind szakmai jellegű rendezvényeinken (többek között a 2015-ös Építész Szakmai Napok során a Graphisoft segítségével készültek el az új kollégiumi udvari bútorok), mind a játékosabb, kötetlenebb eseményeinken. Így volt ez 2017-ben is, mikor az Építész Kari Napokon a Xella feladatait is meg kellett oldaniuk a csapatoknak a vetélkedők során.

Rendezvényeink minél színvonalasabb megszervezéséhez használnánk fel a támogatásokat, melyet az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat civil szervezetinek közreműködésével valósítunk meg.

A Hallgatói Gazdasági Bizottság tagjai:

  • Szabó-Temple Marcell - vezető
  • Begyik Viktória
  • Christopher Vincenzo Anastasio
  • Mezei Csongor
  • Popovics Dániel
  • Szarvas Dorina Léna
  • Szöllősi Fanni
  • Túri Levente

Az alábbi linken letöltheti az Építészmérnöki kar Hallgatói Képviseletének Rendezvény Kiadványát, melyben bővebben olvashat Kari rendezvényeinkről, valamint támogatói csomagjainkat is megtekintheti.

Elérthetőségeink:

A tavaszi félév legnagyobb rendezvénye a 3 napos
Építész Kari Napok, melyen körülbelül 300 építészhallgató
vesz részt, helyszíne a Bercsényi 28-30 Kollégium. Napközben a szórakoztató csapatfeladatok mellett szakmai programok is színesítik az eseményt. Az előadásokon és kerekasztal beszélgetéseken kívül alkalom adódik kötetlen társalgást folytatni oktatóinkkal. Évről évre indulnak el csapataink az ilyenkor szokásos vetélkedőn, az Architectúrán valamint az Architlonon.
A rendezvényen való megjelenéssel kezdő és diplomához közeledő építész hallgatókat tudnak elérni.

ÉPÍTÉSZ NAPOK

100.000

200.000

300.000

molinók

molinók

molinók

hirdetmények

hirdetmények

hirdetmények

 

várostúra csomag*

várostúra csomag*

    várostúra állomás
   

póló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*csomag tartalma: tornazsák, napszemüveg.

Május közepén a Bercsényi 28-30 Kollégium udvara, a Műegyetem területe, vagy a MÉSZ székház ad helyet az
Építész Pikniknek. Az esemény célja, hogy a tanév végén a hallgatók és oktatók egy kellemes délutánon összegyűljenek, lehetőséget teremtve ezzel a kötetlen társalgásra, egymás megismerésére az egyetem keretein kívül is. Ennek ad teret az estébe nyúló Piknik, a hagyományokhoz híven közös főzéssel, színvonalas előadásokkal, kellemes zenével és kockás terítővel.
 A délután alkalmával a szakmai témák alapját szolgálhatják a megjelenéssel.

  

Piknik

50.000

100.000

150.000

hirdetmények

hirdetmények

hirdetmény

molinók

molinók

molinók

  promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

    piknik kellék*
*piknik kellék: pléd, pohár

 

Karunkon a Hallgatói Képviselet által szervezett nyári táborok augusztusban kerülnek megrendezésre. Ezek helyszíne BME Ifjúsági Tábor Balatonlellén, melynek kapacitása 170 fő. A tábor közvetlenül a Balaton part mellett fekszik, a résztvevők privát strandon élvezhetik a tavat. A táborban megtalálható többek között két tűzrakó hely, egy röplabdapálya, külön büfé és egy közösségi terem.

A felsőbb évesek és a kari közéletben aktív hallgatók évek óta Kari Táborban vehetnek részt. Az első éveseknek rendezett Építész Gólyatábor célja, hogy az évfolyam összeszokjon, a tankörök megismerjék egymást, a felsőbb évesek megosszák tapasztalataikat a gólyákkal.

Kari tábor augusztus elején kerül megrendezésre.  A táborba a felsőbb évesek és a kari közéletben aktív hallgatók látogatnak el és töltenek el három napot egymás társaságát, a helyszín adta lehetőségeket, és a Hallgatói Képviselet által szervezett programokat élvezve. Ilyenkor alkalma adódik az Öntevékeny Köreinknek értékelni az elmúlt évet, és előrevetíteni az elkövetkezőt. Az utolsó nap a Kar oktatói is csatlakoznak, és egy kerekasztal beszélgetés formájában összegzik az elmúlt év eseményeit, tapasztalatait.

 

KARITÁBOR

100.000

200.000

250.000

molinók

molinók

molinók

hirdetmények

hirdetmények

hirdetmények

 

szakmai program

Badacsonytúra csomag

   

szakmai program

 

A Gólyatábor lehetőséget ad az első éves hallgatóknak a mielőbbi beilleszkedésre az egyetemi életbe. A több éves fennálló mentor gárda, a Senior Kör kiemelt figyelemmel serkenti ezt a folyamatot, melynek következtében hamar erős kötelékek alakulnak ki a tankörökön belül. A négy napos tábor minden perce fel van építve. Az ismerkedés az elsődleges cél, egymással, az Egyetemmel, az őket támogató cégekkel és a Hallgatói Képviselettel. Napközben kiscsoportos játékokkal és nagycsoportos előadásokkal érjük ezt el. 

 

GÓLYATÁBOR

100.000

150.000

200.000

250.000

molinók

molinók

molinók

molinók

promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

 

nyereményjáték

nyereményjáték

nyereményjáték

 

póló

póló

póló

   

játék/aktív program

játék/aktív program

     

köszöntő beszéd

GÓLYATÁBOR KOMBINÁLT CSOMAG 

300.000

350.000

molinók

molinók

promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

nyereményjáték

nyereményjáték

póló

póló

játék/aktív program

játék/aktív program

köszöntő beszéd

köszöntő beszéd

GT-sörkupon

GT-sörkupon

GB-molinó/hirdetmény

GB-molinó/hirdetmény

 

GB-nyereményjáték/promos

 

 

Az őszi félév első kari szintű programsorozata, a
Szakmai Napok, mely szeptemberben kerül megrendezésre.
A rendezvény célja, hogy az adott téma köré épülő programjaival közelebb hozza az építészhallgatókat, oktatóikat, a szakmagyakorlókat, valamint az építész szakmai közélet iránt érdeklődőket egymáshoz és a szakmához.

Az esemény helyszíne a Bercsényi 28-30 Kollégium. Közösségi helyiségei, illetve udvara lehetőséget adnak különböző standoknak, kiállításoknak, konferenciáknak. Beszélgetéseken keresztül lehetőség nyílik a szakmai diskurzusra, aktuális építészeti-társadalmi témák megvitatására.

SZAKMAI NAPOK

50.000

100.000

200.000

hirdetmények

hirdetmények

hirdetmények

molinók

molinók

molinók

 

promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

   

szakmai program

 

Az Építész Gólyabál több mint két évtizede novemberben megrendezésre kerülő kari rendezvényünk. A bál az első éveseknek szól, de nagy számban a felsőbb évesek, az oktatóink és a dékánunk egyaránt megjelennek ezen az eseményen, körülbelül 500 résztvevőt várunk minden évben.. Itt vállnak gólyák teljes értékű építészhallgatókká, ezért ez egy erősen szimbolikus esemény. A bál előtt két-három héttel megindul a jegyek árusítása, két ütemben a plakátolás, továbbá azt estét népszerűsítő videó is elkészül.

GÓLYABÁL

100.000

150.000

200.000

hirdetmények

hirdetmények

hirdetmények

molinók

molinók

molinók

 

promóciós tárgyak

promóciós tárgyak

   

nyereményjáték