Gödör-projekt

FIGYELEM! ÚJ LEADÁSI HATÁRIDŐ: SZEPTEMBER 4. 23:59

A Bercsényi Gödör Klub felújítása már rég óta a kari közélet egyik legfontosabb megoldandó kihívása, így a Hallgatói Képviselet ötletpályázatot hirdet a klubhelyiség felújítására. Azt szeretnénk elérni, hogy a projekt hallgatói ötletek alapján valósuljon meg, így most a Ti segítségeteket kérjük.

Tervezd meg az új Gödör klubot! Dolgozz egyéniben vagy csapatban! A lényeg, hogy nem kell más, csak egy nagyon jó ötlet, ami rajzokon keresztül bemutatható.

Ez a pályázat nem a legapróbb kérdésekre keresi a választ vagy az utolsó négyzetcentiméter pontos megtervezését igényli, mindössze egy koncepciót keresünk, melyből hamarosan valóság válhat. Egy olyan valóság, mely sokkal méltóbb a kollégiumi és kari közélet legnépszerűbb szórakozóhelyéhez, mint a jelenlegi állapot.

Ha felkeltettük érdeklődésed, olvass tovább, tanulmányozd a pályázati kiírást és a részleteket, vagy akár már is kezdj el ötletelni! Az egész nyár a rendelkezésedre áll, hiszen a pályaművek leadási határideje augusztus vége.

Tervezd meg az új Gödör Klubot!

 

A Bercsényi Gödör Klub felújítása számos lehetőséget hordoz magában. Amellett, hogy egy építészetileg és tér-funkció arányokat tekintve igényes szórakozóhely jöhet létre, számos más egyéb tevékenységnek is otthont adhat a Klub. A Hallgatói Képviselet célja, hogy a klubhelyiség - megtartva a legfőbb profilját mint zenés-táncos szórakozóhely - otthont tudjon adni más eseményeknek is, mint például kiállítások, előadások vagy akár kisebb koncertek.

A kollégiumi öntevékeny körök is bázisukként használhatnák a Gödör nagytermét vagy előterét, legyen szó tagtoborzóról, csapatépítésről vagy bármilyen más, körök által szervezett eseményről. 

A Hallgatói Képviselet célja továbbá, hogy a pályázat értelme ne vesszen el a rengeteg leadandó dokumentum között. Számunkra az a fontos, hogy a kifejtett ötlet kerüljön a középpontba, így a kiírás számos esetben a pályázókra bízza a kidolgozás módját.

Természetesen szükségünk van alaprajzra, falnézetekre, de ezen felül a lényeg megragadása, a látványtervek bemutatása tetszőleges módon történhet. Opcionálisan bútorterv is készíthető, hiszen egy jól megtervezett eret még jobban feldob az egyedileg tervezett bútorállomány. A pályázat során határt tényleg csak az észszerűség és a képzeletetek szabhat.

E célokról részletesen, konkrétumokkal együtt olvashatsz a kiírásban, az pedig, hogy hogyan dolgozod fel őket, hogyan illeszted be a pályázatba, már csak rajtad áll. A pályázati kiírás természetesen tartalmazza a projekt céljai mellett az ütemtervét, tudnivalókat az elbírálásról és a díjazásról, illetve a további részleteket

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Mellékletek (ArchiCAD 18 modell, Alaprajz)

Kell előzetesen regisztrálni a pályázatra?
A pályázat nem igényel előzetes regisztrációt. Mindössze a terv feltöltésével igazolja az induló személy vagy csapat a részvételt a projektben.

Hol kaphatok információt a pályázattal kapcsolatos fejleményekről?
Minden friss információt itt, a HK honlapján lehet megtalálni. Ezen felül a HK facebook-oldalára is kikerülnek az újabb részletek, a fontosabb fejleményekről pedig hivatalos levelezőlistáinkon is olvashatsz.

Kit keressek, ha kérdésem van?
Ha kérdésed, észrevételed van, keresd a projekt felelősét, Horváth Bálintot a horvath.balint@epiteszhk.bme.hu címen!

El lehet-e bontani a nem teherhordó falakat?
Igen, el lehet bontani a nem teherhordó falakat. Ahogy a pályázat is írja, az észszerűség határain belül teljesen újra lehet értelmezni a térosztást.

Fontos-e a bútorterv?
A bútorterv opcionális, viszont egyedi tervezésű bútorok is lehetnek a terv szerves részei. Szükséges lehet tehát, ha a helyiségek újrafelosztása mellett különleges, egyedi bútorok kerülnek a pályázatba.

Mi a nyertes terv további sorsa?
A Hallgatói Képviselet a Gödör Klub felújításának előzményeit két részre bontotta. Az első rész a jelenlegi pályázat, mely a megfelelő koncepciót keresi. A második rész ősszel következik, mely a nyertes ötlet pontos dokumentálása lesz. A kérdésre a válasz tehát, hogy az eredményhirdetést követő időszakban a nyertes terv részletesen ki lesz dolgozva engedélyezési színvonalig.

Kik készítik el a tervdokumentációt?
Annak, aki részt vesz a jelenlegi pályázatban, nem kötelező részt vennie a dokumentálásban, de természetesen megteheti, ha szeretné. A HK célja, hogy a dokumentáció elkészítésének résztvevői is valamilyen pályázati úton kerüljenek kiválasztásra. A pontos folyamatot még nem dolgoztuk ki, de a 2016/17 őszi félévre – mikor a kérdés időszerűebb lesz – pontos válaszokkal tudunk szolgálni. 

 

A pályázatot ITT tudod leadni pár adat megadásával és a tervet tartalmazó tömörített mappa feltöltésével. Kérünk, ügyelj arra, hogy minden szükséges dokumentumot tartalmazzon a mappa.

A pályázat kiírója a BME Építészmérnöki Kar Hallgatói Képviselet. A kiírás a Képviselet 2016. június 13-i ülésén a 84./2016. sz. határozattal lett elfogadva.

Szeretnénk megköszönni a Bercsényi Gödör Klubnak és a további öntevékeny köröknek a segítségét, akik részt vettek a pályázati célok kidolgozásában.

A Gödör-projekt alapját képezi a Bercsényi Gödör Klub későbbi felújításának: az ötletpályázatot követően a 2016/17 őszi félév során sor kerül a nyertes koncepció alapján a felújítás teljes dokumentálására. A hallgatói Képviselet célja, hogy a 2016/17 őszi félév során egy olyan tervezőcsapat megalakulását koordinálja, amely elkészíti a terveket engedélyezési minőségig, mely alapján megtörténhet a felújítás.

Kövesd a HK honlapját és facebook-oldalát, valamint a hivatalos levelezési listánkat is, hiszen hamarosan további információkról olvashatsz a pályázat leadási felületéről és egyéb részletekről.

Kérdés esetén keresd a projekt koordinátorát, Horváth Bálintot a horvath.balint@epiteszhk.bme.hu e-mail címen.